עיזבון איניאס הלנברג
קול קורא להגשת בקשות לקבלת הקצבה מעיזבון איניאס הלנברג להקמת מתקן רפואי-שיקומי או מספר מתקנים רפואיים-שיקומיים גדולים
הוועדה הציבורית לקביעת ייעודים של עיזבונות לטובת המדינה פרסמה ביום 30/7/2024 קול קורא להגשת בקשות לקבלת הקצבה מעיזבון איניאס הלנברג להקמת מתקן רפואי-שיקומי או מספר מתקנים רפואיים-שיקומיים גדולים.
מעיזבון זה, חילקה הוועדה בשנת 2009, תחת ניהולו של יוסף שפר, 216 מיליון ₪ לשישה בתי חולים:
- שיבא – 30 מיליון שקל;
- הדסה הר הצופים – 40 מיליון שקל
- ברזילי – 44 מיליון שקל
- הגליל המערבי בנהריה – 20 מיליון שקל
- בית לוינשטיין – 40 מיליון שקל
- בית חולים העמק בעפולה – 42 מיליון שקל
להלן עיקרי הקול קורא –
א. מוסד יגיש בקשתו לקבלת הקצבה להקמת מתקן רפואי-שיקומי או מספר מתקנים רפואיים-שיקומיים גדולים כמפורט להלן, במסגרת חלוקת העיזבון ע"ש איניאס הלנברג ז"ל בהתאם להנחיות המיוחדות להגשת בקשות על פי קול קורא זה המפורסמות באתר האינטרנט של וועדת העיזבונות.
ב. הבקשות וכן הנתונים והמסמכים הנדרשים לצורך כך, יוזנו באופן ישיר ע"י המוסדות למערכת יעל"ה.
ג. תאריך אחרון להגשת הבקשות באמצעות המערכת הוא ביום כ"ז באלול תשפ"ד ( 30/9/2024 ) בשעה 12 בצהריים
ד. סכום יתרת העיזבון העומד לחלוקה, נכון ליום הפרסום, הוא סך של 29,268,259 ₪.
החלוקה תיעשה על ידי וועדת העיזבונות לאחר בחינת כלל הבקשות התקינות שתוגשנה על פי קול קורא זה ועמידה בקריטריונים כפי שיפורטו להלן לגוף אחד או לגופים אחדים בלבד, אשר יימצאו על ידה כראויים ביותר לקבלת הקצבה מתוך העיזבון.
תנאי סף לקבלת הקצבה –
מוסד רשאי להגיש בקשה לקבלת הקצבה בהתקיים כל התנאים המפורטים להלן :
א. המוסד עונה על הגדרת "מוסד" בנוהל עבודת הוועדה והוא פועל שלא למטרת רווח.
ב. המוסד עונה על הגדרת "בית חולים" – כהגדרתו בפסקאות ( 1 ) -( 4 ) להגדרה "בית חולים ציבורי כללי" בסעיף 19 לחוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשני ם 2013 ו- 2014, ה'תשע"ג- 20131 ),
או בית חולים שלפי תעודת רישומו לפי פקודת בריאות העם, 19402 , כולל מחלקה לשיקום בתחומים הבאים: אורטופדי, נוירולוגי, אונקולוגי, בריאות נפש ונשימתי על פני סוגים אחרים של שיקום.
ג. עמידת הבקשה בתנאי סף לתקינות טכנית של הבקשה, בהתאם להנחיות וועדת העיזבונות .
נהלים –
א. מבלי לגרוע מהאמור בנוהל עבודת הוועדה לגבי הגשת בקשה לקבלת הקצבה, קבלתה, הכרעה בה ומימושה, מודגש בזאת כי יש לכלול בבקשה את כל המידע שיש בו כדי לבססה ובכלל זה:
תכנית כללית; מידע הנוגע למיקום המיועד לפרויקט לרבות אסמכתא לבעלות על הקרקע ותכנית בניין ערים הנוגעת לעניין;
היתרי בנייה – ככל שקיימים, לוח זמנים הכולל אבני דרך לביצוע הפרויקט (מקבלת היתרי בנייה ועד להשלמתו); תוכניות אדריכליות; פירוט המקורות הכספיים של המוסד למימון הפרויקט בכללותו, לרבות מקורות וסכומים; פירוט העלויות לביצוע הפרויקט וכן כל מידע רלוונטי אחר.
ב. המוסד ימסור לוועדה כל נתון, מסמך או מידע רלוונטי שיידרש לצורך בחינת בקשת התמיכה או בקשר אליה .
ג. בהתאם לנוהל עבודת הוועדה והנחיותיה, ייבדקו הבקשות שיוגשו לוועדה, ביחס לעמידתן בתנאי הסף, ואלו שיימצאו תקינות יועברו לקבלת המלצת משרד הבריאות, האמון על נושא השיקום במדינת ישראל, ויוחזרו לוועדה לדיון ולקבלת החלטה .
ד. מתן הקצבה כפוף לחתימת המוסד על הסכם שייערך על ידי האפוטרופוס הכללי, על כל תנאיו .
ה. המוסד יידרש להגיש תוכניות אדריכליות לכל המאוחר תוך שלושה חודשים מיום חתימה על ההסכם
ו . המוסד יידרש לבצע הנצחה בגין ביצוע הפרויקט ולקבל את אישור הוועדה, בהתאם להנחיות לביצוע.
שיקולי הוועדה
בבואה לדון ולהחליט בכל בקשה, תשקול הוועדה ותעניק הוועדה משקל, בין היתר, אך לא רק, לקריטריונים הבאים, בהתאם לבקשות שיונחו לפניה:
א. הקמת מתקן רפואי-שיקומי או מספר מתקנים רפואיים-שיקומיים גדולים על פי צרכי האוכלוסייה במדינה במועד הרלבנטי (הצטיידות לפרויקט לא תעלה על 5% מעלות הפרויקט).
ב. המתקן הרפואי-שיקומי מוגדר כשירותי שיקום כדלהלן:
שירותי שיקום: מסגרת טיפול המסייעת לאדם עם מוגבלות או הצפוי להיות עם מוגבלות להשיג או לשמר תפקוד מיטבי. מסגרת זו יכולה להיות אשפוזית או אמבולטורית ותתבסס על צוות רב מקצועי (רפואת שיקום, סיעוד, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשורת, עו"ס, פסיכולוגיה שיקומית, תזונה כבסיס). הצוות ינוהל ע"י רופא מומחה ברפואה שיקומית ויפעל באופן אינטרדיסיפלינרי מתואם.
ג. תינתן העדפה למיקומו הגיאוגרפי של המתקן הרפואי-שיקומי המוצעים בהתאם להחלטה מספר 3738 של הממשלה – נספח ה 1 – רשימת יישובים בפריפריה הגאוגרפית.
ד. תינתן עדיפות למוסד שמשרת אוכלוסייה מגוונת, מצב והרכב האוכלוסייה באותו מקום, ההיזקקות שלה לפרויקט המבוקש ולתחומי השיקום במסגרתו וכן הצורך בהקמת הפרויקט באותו אזור מבחינת תרומתו לאותה אוכלוסייה ולמדינה, תוך העדפת אזורים הסובלים ממחסור בשירותי שיקום.
ה. תבוצע בחינת תכנית הפרויקט מבחינה מקצועית, בחינת סבירות העלויות של ביצוע התוכנית, לוח הזמנים, הערכה לגבי מימושה ותפעולה בהמשך, בחינת היעילות הכלכלית של התמיכה, והסבירות שאכן יקום מתקן שיפעל בטווח ארוך.
ו . תינתן עדיפות לשיקום אורטופדי, נוירולוגי אונקולוגי, בריאות נפש ונשימתי על פני סוגים אחרים של שיקום .
ז. תינתן עדיפות למתן תמיכה למוסדות שטרם נתמכו מעיזבון ייעודי זה.
ח. יבחן ניסיונו ויכולתו של המוסד בתחום הרפואה והשיקום וכן בחינת יכולתו להקים את הפרויקט, להשלים אותו, ולתפעל אותו לאורך שנים, מבחינת הגיבוי הכלכלי והמקצועי שיש לו, מקורותיו הכספיים, כח האדם המקצועי והאחר העומדים לרשותו, ויתר הפרמטרים הנדרשים לפרויקט כזה.
ט . תיבחן עמדתו של המשרד הנוגע בדבר והאגף האחראי, והערותיהם המקצועיות לגבי פעילות המוסד המבקש בתחום שבו מבוקשת ההקצבה .
י. תיבחן התאמת התוכניות המוצעות לפרוגראמה מבנית ולסטנדרטים המאושרים של משרד הבריאות.
יא. תבוצע הערכה כללית של הוועדה לגבי המוסד המבקש והפרויקט המוצע .
יב. יצורף לוח זמנים ריאלי לביצוע שכולל בתוכו התייחסות לכלל מרכיבי תכנון/ביצוע כולל היתר כדין.
יג. בהתאם לסעיף 18.4 לנוהל עבודת הוועדה – הוועדה לא תתמוך בפרויקט של מוסד בסכום העולה על 50% מעלות הפרויקט שבעדו מבוקשת ההקצבה. עם זאת, במקרים מיוחדים רשאית הוועדה לתמוך בסכום גבוה יותר שלא יעלה על 90% מעלות הפעילות שבעבורה מבקש מוסד את תמיכת הוועדה .