איך לזכות בקצבה הגדולה ביותר

כדי לזכות בהקצבה גדולה מוועדת העיזבונות צריך להשקיע זמן ומאמצים, אולם ההשקעה, בסופו של דבר, משתלמת.

ההקצבות הגדולות ביותר, ואשר סכומן הוא מיליוני ₪  אינן ניתנות לבקשות רגילות של מוסדות רגילים.

הקצבות אלו ניתנות למספר סוגי מוסדות:

  • מוסדות המדינה, כגון: משרדי ממשלה (בעיקר משרדי הביטחון והרווחה, אשר מקבלים מידי שנה מיליוני ₪) ובתי חולים.
  • מוסדות מיוחדים אשר רק הם יכולים לזכות באופן קבוע בכספי עזבונות מיועדים מסוימים,
    כגון קרן לב"י והאגודה למען החייל, אשר רק הם יכולים לזכות בעזבונות המיועדים לצה"ל.

  • מוסדות אשר נמצא להם עיזבון מתאים גדול, והן זכו בו לאחר התמודדות עם מספר מצומצם של מוסדות,  כגון: ויצו ותלפיות אשר זכו במיליוני ₪ מעיזבון מיועד לבניית בית ילדים על הר הכרמל,
    שבעה בתי חולים אשר זכו בעשרות מיליוני ₪ מעיזבון מיועד להקמת מחלקות שיקומיות, מגן דוד אדום אשר זכו במיליוני ₪ להקמת בנק הדם
    ומס' רשויות מקומיות אשר זכו במיליוני ₪ מעיזבון המיועד להקמת ספריות ציבוריות.
  • מוסדות הפועלים בהיקפים של מאות מיליוני ₪ בכל רחבי הארץ (כגון הרשתות: ויצו, נעמת, אמונה, אורט).


יתר המוסדות, בהם נדון כאן, נאלצים להתמודד על עיזבונות פחות ייחודיים ולזכות בהקצבות בסכומים הנעים בדרך כלל בין 10,000 ₪ ל 100,000 ₪.

כשהממוצע לעמותה מקומית עומד על כ 25,000 ש"ח.

(יצוין כי ההקצבות שניתנו ללקוחותינו עמדו בממוצע על למעלה מ- 60,000 ₪ , כאשר מספר ההקצבות הגיעו לסכום של מאות אלפי ₪ והקצבות בודדות ומיוחדות הגיעו לסכום של מיליוני ש"ח).

עם זאת מומלץ שסכום הפרויקט לא יעבור את מחצית מחזורו הכספי של המוסד.

הוועדה מתרשמת ממראה עיניה. פרוספקטים בגודל דף שלם בו יביטו עיניים של ילדים בעיני חברי הוועדה, תמונות של המקום, תמונות של הפעילות, מדברות ללב יותר טוב מ 1,000 מילים. כמובן שגם תיאור מילולי מנוסח היטב המתייחס עניינית לפרויקט, אך גם פורט על נימי הלב חיוני.

כמו כן, מספר גדול של נהנים (1,000 תלמידים, 800 משפחות נזקקות) מגדיל אף הוא את סכום ההקצבה.

עזבונות מיועדים

אחת משתי הדרכים הטובות ביותר לזכות בסכום גדול היא להגיש בקשה המתאימה לעיזבון מיועד ייחודי וגדול (מעל 100,000 ₪).


אולם יש לעשות זאת באופן הנראה טבעי והגיוני והמתאים לתחום פעילותו של המוסד, ולא לעוות  את המציאות.

נושאי תמיכה עיקריים

הדרך הטובה ביותר לזכות בסכום גדול היא להגיש בקשה המתאימה לנושא תמיכה עיקרי.

אולם יש לעשות זאת באופן הנראה טבעי והגיוני והמתאים לתחום פעילותו של המוסד, ולמטרותיו הרשומות, ולא לעוות  את המציאות.

על פי נוהל העבודה רשאית הוועדה לקבוע נושאי תמיכה עיקריים שבהם תתמוך בשנת כספים מסוימת. בקשה לתמיכה בפרויקט המתאים לאחד מנושאי התמיכה העיקרים שנקבעו, אשר תמצא על ידי הוועדה ראויה, תזכה לתמיכה בהיקף גבוה יותר מאשר בקשה רגילה.

בשנים האחרונות התמיכה בכל אחד מהנושאים הייתה בסך 2,000,000 ₪.

התמיכה תינתן לגופים בעלי ניסיון מקצועי מוכח בתחומים הרלבנטיים.
בכל מקרה יש להגיש תכנית הכוללת רציונל, תכנים, ביצוע ועליות מפורטות.

דוגמא להצלחה שלנו – יוניסטרים – 600,000

תיאור משכנע של פעילות המוסד וחשיבותו:

יוניסטרים פועלת לצמצום פערים וליצירת שוויון הזדמנויות עבור בני נוער וצעירים בפריפריה באמצעות עולם העסקים והיזמות. יוניסטרים הינה העמותה המובילה והמנוסה בכל הקשור בהכשרת בני נוער מהפריפריה הגאוגרפית והחברתית, שהפוטנציאל שלהם לא פוגש בסביבתם הטבעית בהזדמנויות ליזמות עסקית ולהתמודדות עם המציאות המורכבת של עולם התעסוקה. העמותה מציידת אותם בארגז כלים להפוך למנהיגים עסקיים וחברתיים בקהילותיהם כבר בעודם תלמידי תיכון. העמותה מפעילה למעלה מ 100 קבוצות יזמות של בני נוער בתוכניות חד שנתיות ורב שנתיות וכן תכניות הכשרה והזנק לקריירה – לבוגרי העמותה. לעמותה 13 מרכזי יזמות ברחבי הארץ מאילת עד צפת בכל המגזרים בישראל.

תכניות העמותה זכו לפרסים ולהערכות רבות מאנשי עסקים, קרנות ידועות, נשיא המדינה, ראשי המשק והחברה בישראל, ומהמדען הראשי במשרד הכלכלה.

היקף פעילותה השנתי של העמותה עומד על כ 8,000,000 ₪.

הבקשה

הקצבה רב שנתית          – כן.

תיאור (10 שורות) משכנע של הפרויקט עבורו מתבקשת התמיכה

מטרותיו ויעדיו, לרבות פרטים על הפרויקט (כגון: סוג פעילות, תדירות, שעות, מס' משתתפים, מועדים וכיו"ב)

תכנית מצוינות תלת שנתית לקידום יזמות עסקית וחברתית בקרב 320 בני נוער בגיל 14-17 המתגוררים בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של מדינת ישראל. כמפורט בהרחבה בתוכנית המצ"ב.

אנו מכשירים בני נוער בגילאי 14-18 מהפריפריה הגאוגרפית והחברתית, שהפוטנציאל שלהם לא פוגש בסביבתם הטבעית בהזדמנויות להתמודד עם המציאות המורכבת של עולם התעסוקה, ומציידים אותם בארגז כלים להפוך למנהיגים עסקיים וחברתיים בקהילותיהם כבר בתקופת לימודיהם בתיכון.

במהלך שלושת שנות התכנית מקימים ומתכננים בני הנוער הלכה למעשה חברת הזנק משלהם, בליווי מיטב אנשי העסקים והיזמים בארץ, ובתוך כך ממנים בעלי תפקידים, הוגים, יוזמים ומפתחים מיזם עסקי, מתכננים ומבצעים מחקרי שוק, מנתחים סביבה תחרותית, מפתחים אבי טיפוס, מגייסים הון, מגבשים אסטרטגיה שיווקית, ועוד.

משתתפי התכנית נחשפים לעולם העסקים והיזמות, לתכנים שיווקיים, כלכליים, מחקריים, ניתוחיים ולחברות עסקיות מקומיות ובינלאומיות.

לצד הפעילות העסקית אותה מבצעים בני הנוער, דגש רב ניתן ליצירת מודעות חברתית, באמצעות איתור צרכי הקהילה בכל ישוב והובלת מיזמים חברתיים שנועדו לענות על אותם צרכים ייחודיים. כפועל יוצא, אנו יוצרים אפקט דומינו של מעגלי הצלחה ועשיה למען האחר.

התכנית עושה שימוש בשתי פלטפורמות עיקריות:

1.         מפגשים יומיומיים של סדנאות פרונטליות או מפגשי עבודה לקידום הסטארט-אפ העסקי והמיזם החברתי. את התהליך מעבירים ומלווים עשרות אנשי עסקים מדיסציפלינות שונות אשר מלמדים את בני הנוער את הידע היזמי והעסקי, מהווים יועצים בתהליך ומנטורים אישיים.

2.         אבני דרך הפרושות לאורך שנת התהליך בדמות אירועי שיא ארציים חווייתיים המפגישים את בני הנוער עם ה- eco system של עולם היזמות הישראלי, ומרחיבים משמעותית את ארגז הכלים שלהם.

תפישת העולם של יוניסטרים והערכים המשמשים לנו כמצפן לכל פעילותינו מתבטאת בהנחלת אחריות חברתית ומנהיגות לצד המצוינות, הכישורים התעסוקתיים וכישורי היזמות העסקית.

אנו מבקשים את תמיכתכם בהפעלת התוכנית לקבוצה חדשה של 320 בני נוער חדשים מהפריפריה אשר יתחילו כשנה א בשנת 2017, כ-250 מהם ימשיכו לשנה ב בשנת 2018 וכ- 170 מהם יסיימו כשנה ג בשנת 2019.

והכל כמפורט בהרחבה בתוכנית המצ"ב.

מיקום פעילות הפרויקט: 13 מקומות בפריפריה הגאוגרפית והחברתית: רהט, נתיבות, אילת, ג'וליס, חדרה, אור יהודה, נתניה, חיפה, סחנין, עכו, עפולה, צפת ונצרת עילית.

 נגישות למוגבלים: יש

הסכום הנדרש מהנהנים: 0          

מס' הנהנים מהפרויקט: 300       

גיל הנהנים: 14-17

נושא תמיכה עיקרי – נוער.

תמיכה מבוקשת מוועדת העיזבונות – שנה א:          539,694

תמיכה מבוקשת מוועדת העיזבונות  – שנה ב:         536,744

תמיכה מבוקשת מוועדת העיזבונות  – שנה ג:          533,794

פירוט עלויות:

כדי לזכות בהקצבה גדולה מומלץ לפנות למומחה שניהל את וועדת העזבונות – יוסף שפר.

דילוג לתוכן